Jdi na obsah Jdi na menu
 


Třešně a zavařování

17. 6. 2014

tresne.jpg

Z jednoho stromku jsem udělala 6 kompotů,5 třešnových marmelád a 5 třešňovo-pomerančových džemů :)

Třešňová marmeláda:

Na 1 kilo třešní jsem použila želírovací cukr 2:1. Marmeládu jsem připravovala v domácí pekárně,kde po skončení programu jsem plnila do čistých skleniček a dala dnem vzhůru.

tresnova.jpg

Třešňový kompot:

2x omyté třešně a odstopkované jsem plnila do vyvařených čistých sklenic.Vyvařuji je tak,že je hodím do myčky na 40-60°C program a zvolim rychlejší variantu,takže za hoďku jsou sklenice čisté :)

Do naplněných sklenic přidám dvě lžíce cukru a zaleju vroucí vodou.Sklenice pak uzavřu víkem.V trobě mám nachystaný plech,na kterém je utěrka a spolu s vodou na dně mi tak zajistí,že sklenice neprasknou.Kolik vody?  Utěrka prostě musí být celá namočená.

V troubě na 180°C zavařuji cca 20-25 minut.Potom sklenice vyndám a obrátím dnem vzhůru.

tresnova2.jpg

Třešňovo-pomerančový džem:

Použila jsem 2 pomeranče,které jsem oloupala,nakrájela na menší kousky,zvážila a do zbytku 1 kil jsem přidala vypeckované třešně.Všechno jsem pak ještě rozmixovala v robotu,aby konzistence byla jemnější.Takže jsem pak měla namixovaných 1 kilo třešní a pomerančů.Toto jsem dala do pekárny,přidala želírovací cukr 2:1 a spustila program marmeláda.

Pak už jen stačí naplnit čisté sklenky a obrátit dnem vzhůru :)

tresnova3.jpg

Nejhorší na celém zavařování je to- že máte "bordel" v kuchyni a ten musíte uklidit :D

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář