Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vanilková bábovka s kousky čokolády

4. 6. 2014

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

  • 3 dcl mléka,
  • 300 dkg cukru krupice,
  • 3 lžíce kakaa,
  • 420 dkg polohrubé mouky,
  • 1,5 balíček prášku do pečiva,
  • 2 dcl oleje, 3 vejce,
  • citronová kůra,
  • 1 lzička vanilkového aroma,
  • vanilkový cukr,
  • čokoláda - používám hlavně zajíce a nebo figurky

 

POSTUP PŘÍPRAVY

Vyšleháme vejce s cukrem, postupně přidáváme olej, citronovou kůru, vanilkové aroma, mouku s práškem do pečiva, vanilkový cukr, přiléváme mléko a nakonec nasekanou čokoládu.
Půlku těsta vlijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy, do druhé půlky přidáme kakao a nalijeme do formy.
Pečeme na 175-180°C cca 35 minut - kontrolujeme špejlí.

babovka2.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář